III.”NYÁRKÖSZÖNTŐ”

A Magyar Vöröskereszt Baglyasaljai Alapszervezet tájékoztatója a III.” NYÁRKÖSZÖNTŐ” eseményeiről

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetével és Baglyasaljai Alapszervezetével karöltve 2017. június 10-én, Baglyasalján a SÁI Kollégium területén és a salakos pályán rendezte meg a III. „Nyárköszöntő”programot, melyet közel 300 fiatal és idősebb ember látogatott meg.
A rendezvény keretein belül került sor a „Városrészek gyermek futball bajnokságára”. Az I. helyezésért versengő 5 csapat közül a Galuska SC bizonyult a legjobbnak. Baglyasalját 2 csapat is képviselte. Minden csapat elismerő oklevélben és hűsítő görögdinnyében részesült.
A mérkőzésekkel párhuzamosan színes-szórakoztató műsorok zajlottak: gitár-citera zene, többféle modern tánc, ének, harcművészeti, kutyás és boksz bemutató.
A résztvevők a rendőrségi szimulátoron, a bütyköldében, a környezetvédelmi játékokban, a vöröskeresztes totó kitöltésében és a puzzle játék összerakásában ügyeskedtek. A jutalomként szerzett kuponokat alkoholmentes koktélokra lehetett beváltani.
Felnőttek és gyerekek körében egyaránt népszerű volt az arcfestés, melyet a tűzoltó bemutatót követő vízsugarak mostak le.
A szűrőállomáson sok ember volt kíváncsi az egészségi állapotára.
Az adományozók jóvoltából reggelire nyársalós kenyeret, ebédre 3 féle gulyást és süteményeket kaptak a vendégek.
A felajánlásokból származó tombolatárgyak sorsolásával zárult a nap.
A Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága által kiírt „Kenedi” pályázaton alapszervezetünk 50000.-forintot nyert, ezáltal anyagiakkal is hozzájárultunk a rendezvény sikeréhez, mely a 31 fő ifjúsági és felnőtt vöröskeresztes önkéntes kitartó munkájával és 42 fő szponzori támogatással valósult meg. Együttműködő partnerünk Baglyasalja Barátainak Köre volt.
A pozitív visszajelzések arról tanúskodnak, hogy a program nagyban hozzájárult az igényes szórakozás ügyéhez és táplálta a közösségi együvé tartozás érzését. Ezúton is szeretnénk megköszönni minden támogató és segítő önzetlenségét!

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”252″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”1″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Diavetítés]” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük