Település Hagyományőrzőinek Asztaltársasága októberi találkozó

Októberben az asztaltársaság összejövetelén megint két érdekes élettörténetet ismerhettünk meg Petrovics Károlytól és Soós Gábortól. Petrovics Károly sokat mesélt munkával eltöltött éveiről. Arról , hogy hogyan segítettek egymásnak a bányászok ha baj történt velük munka közben a bányában. Meghallgattuk milyen nehezen tudta mégis ott hagyni a bányát és újra mindig visszatért, kutatta történetét. A családjáról és barátairól összetartó munkatársairól is beszélt nekünk.
Soós Gábor gyermekéveire emlékezett inkább ami nagyon érdekes volt benne, hogy abban az időben mennyivel többet dolgozott egy gyermek azért, hogy segítsen családjának, szüleinek. Elmesélte édesapja hogyan tanítoptta szántani, állatokat ellátni, milyen munkákban segített aratásnál, betakarításnál. Elmondta, hogy azért akadt idő játékra is és persze ez nem más volt mint a foci a barátokkal. Mesélt iskolás éveiről és családjáról.
Számomra mindig érdekes a régmúlt idők történeteit hallgatni és a régi fotókat látni. Jó érzés egy-egy ilyen találkozó után elgondolkodni a hallottakról.

Háromné Hídvégi Andrea

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük