Település Hagyományőrzőinek Asztaltársasága szeptemberben

Szeptember 28-án – mint ahogy minden hónap utolsó csütörtökén -, ezúttal is találkoztak „Településünk hagyományait őrző asztaltársaság tagjai”, a Baráti Kör vezetősége, valamint az érdeklődők. A „Társaság” Cserháti József ötlete alapján és szervezésével, vezetésével működik hónapok óta láthatóan a tagok és érdeklődők megelégedésére.
Nyitásként az őszi hónapnak megfelelően Mocsári Zoltán mondta el Petőfi Sándor: Szeptember végén c. költeményét, melyet a közönség meghatottan, nagy tapssal fogadott.
Ezt követően Zahar Béla esperes mint Baglyasalja szülötte mondta el visszaemlékezéseit, családja történetét sok-sok képpel illusztrálva, nem feledve azt sem, hogyan lett a fiatal építész fiúból felszentelt pap. Papi hivatása messzire szólította Baglyasaljáról, jelenleg Pásztón teljesít szolgálatot , s amire talán méltán legbüszkébb, hogy volt alkalma a pápával való találkozásra is, aki áldását adta rá.
Kis szünet után Gyimesi Tibor vette át a szót, aki szintén Baglyasalján nőtt fel, majd a középiskola elvégzése után a Műszaki Egyetemen diplomázott. Nagyon felkészülten, lenyűgözően tartotta meg visszaemlékezéseit. Külön fejezeteket szentelt család neveknek, udvaroknak, a régi, jól működő baglyasi iskolának, annak tanári karának, mindezt humorral fűszerezve, így többször megnevettette a közönséget.
Kivánjuk, hogy még hosszú ideig legyen erejük, ötletük a további működéshez, és maradjon meg ez a kis közösség egymásnak és tágabb értelemben a Baglyasaljai Baráti Körnek, hiszen olyan kitartóan és lelkesen készülnek a havi összejövetelekre, ami példamutató lehet a fiatalabb korosztálynak is.
Feltétlenül meg kell említeni a segítőket is, akik nélkül „mindez nem jöhetett volna létre!” Elsősorban egy fiatal kislány, Három Réka neve kihagyhatatlan, aki technikai tudásával nemcsak az előadásokon, hanem előzetesen is sokat tesz az összejövetelek sikeréért.

Csné

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”256″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”16″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”1″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Diavetítés]” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük