A templom freskóinak felújítása

A baglyasaljai római katolikus templom, Bóna Kovács Károly festő- és szobrászművész által készített, szentélyfreskóit az „idő vasfoga” alaposan kikezdte.

Baglyasalja freskó

Baglyasalja freskó

Baglyasalja freskó

A felújítási szándék, már évekkel ezelőtt megfogalmazódott. A munka elvégzésére, néhai Radics István festőművész, Bóna tanítványa, Baráti Körünk alapító tagja barátját, Kisterenyei Ervin restaurátor művészt javasolta. Most aktuálissá vált a munkák előkészítése. A kivitelező K&B Restaurátor Bt. – Kisterenyei Ervin – alvállalkozója a Pintér Stúdió Kft. – Pintér Attila – lesz. Az állványzatot, Szabó Pál helyi vállalkozó építi majd meg.

Baglyasalja freskó

Az anyagi fedezet biztosításában – képviselőnk, Korponai Tamás közbenjárására – jelentős segítséget kaptunk Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatától. Támogatást ígért a Megyei Közgyűlés elnöke és a Váci Püspökség is. Évek óta, hangversenyeinken az adományokat, erre a célra gyűjtöttük. A teljes költség biztosítására – az 1934-es példát követve – gyűjtést szervezünk Baglyasalja lakói és barátaink körében. A munkálatok 2011. május 2-án kezdődnek és három-négy hétig tartanak majd. Reméljük, hogy a pünkösdöt a megújult templomunkban ünnepelhetjük majd!

Baglyasalja freskó

Baglyasalja freskó

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük