Salgótarján Kumpér Nagymestere

Baglyasalja Barátainak Köre és a NYKOE – TEMI Könyvtár által meghirdetett sütő-főző versenyre sok finomsággal jelentkeztek versenyzők a “Salgótarján Kumpér Nagymestere” címért.

Salgótarján Kumpér Nagymestere

Salgótarján Kumpér Nagymestere

Salgótarján Kumpér Nagymestere

Salgótarján Kumpér Nagymestere

Salgótarján Kumpér Nagymestere

Salgótarján Kumpér Nagymestere

Salgótarján Kumpér Nagymestere

Salgótarján Kumpér Nagymestere

Salgótarján Kumpér Nagymestere

Salgótarján Kumpér Nagymestere

Salgótarján Kumpér Nagymestere

Salgótarján Kumpér Nagymestere

Salgótarján Kumpér Nagymestere

Salgótarján Kumpér Nagymestere

Salgótarján Kumpér Nagymestere

Salgótarján Kumpér Nagymestere

Salgótarján Kumpér Nagymestere

Salgótarján Kumpér Nagymestere

Salgótarján Kumpér Nagymestere

Salgótarján Kumpér Nagymestere

Salgótarján Kumpér Nagymestere

Salgótarján Kumpér Nagymestere

Salgótarján Kumpér Nagymestere

Salgótarján Kumpér Nagymestere

Salgótarján Kumpér Nagymestere

Salgótarján Kumpér Nagymestere

A nyertes recept:

HÉJÁBAN SÜLT BURGONYA SONKÁVAL ÉS SAJTTAL

Hozzávalók:
4 adaghoz
8 közepes burgonya ( kb. 1,2 kg )

Töltelék:

10 dkg főtt sonka
20 dkg gouda ( vagy edámi ) sajt
1 csomó újhagyma
1 paradicsom
2 ek olaj
só és őrölt fehér bors

Öntet:
3 dl joghurt
1-2 gerezd fokhagyma
1 csokor metélőhagyma

A burgonyát nem csak alaposan megmossuk, de le is sikáljuk, és hosszában kettévágjuk. A belsejét kiskanállal kivájjuk, hogy 1 cm vastag kérge maradjon. A belsejét apró kockákra vágjuk.

A sonkát és a sajtot kis kockákra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk. A fehér részét kockára, a zöldjét karikára vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, a húsát kockára szabjuk. A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.

A sonkát forró olajba rakva ropogósra sütjük. A burgonya- és hagymakockákat hozzáadjuk, rövid ideig együtt pirítjuk. A tűzről lehúzzuk, a töltelék többi hozzávalójával összekeverjük, és ízlés szerint fűszerezzük.

A fél burgonyákat kizsírozott tepsibe ültetjük, és a sonkás keverékkel jócskán megtöltjük. 200 C fokos sütőben ( gáz 3. fokozat ) kb. 50 percig sütjük, amíg a burgonya meg nem puhult, a töltelék pedig aranybarnára nem pirul.

A joghurtot az átnyomott fokhagymával, apróra vágott metélőhagymával összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Kis tálkában a forró burgonyához tálaljuk.

Elkészítés: 25 perc
Sütés:         50 perc

Tipp: főtt burgonyából is elkészíthető.

További Képek:

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadás" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás