Amire nincs magyarázat

Valamikor 10 évvel ezelőtt a közvéleményt a helyi betörések és baromfi lopások háborították fel. Ezt akkoriban megélhetési bűnözésként próbálták magyarázni. Ezek most már nagyon ritkák.

Napjainkban környezetünk szennyezése és a rongálások vannak elszaporodóban.

Nem értem és rajtam kívül mások sem, hogy mi haszon származik abból, ha egy focipályán a kaput letörik, a kispad szerkezetét szétverik, a világítási oszlop vezérlő szekrényét szétzúzzák. Anyagi hasznuk nem származik belőle, hiszen nem visznek el semmit, csak tetemes anyagi kárt okoznak a tulajdonosnak és a közösségnek.

Számomra megfoghatatlan, hogy mi a jó abban, hogy a temetőben fejfákat, vázákat, betonelemeket borogatnak. Ettől sem gazdagodnak meg!

Attól pedig már az a pár szál hajam is az égnek állt, amikor 7-én, vasárnap reggel a diákotthon kertjében felállított, feldíszített „karácsonyfát” megláttam.

Épeszű ember nem tehette, hiszen az tudja, hogy mit jelképez. A szeretet és a béke, a megbékélés, a megváltó várásának jelképe. Azt tiszteletben kell, kellene tartani!

Sajnos vannak településünkön olyan fiatalok, akik nem tudnak magukkal mit kezdeni. A szép szó nem használ nekik. Nekik JOGAIK vannak, amivel messzemenően élnek is. Kötelesség, tisztesség, tudás? Ismeretlen fogalmak. Nem is hallottak róla, nem volt kitől? Az utcán meg ezek a fogalmak ismeretlenek. A szipózás, a drogozás, az italozás a menő  köreikben. Ami nagyon elszomorító, hogy a szülők ebből semmit nem vesznek észre, és „belőtt” állapotban már semmi sem szent.

Ennek tulajdonítom a legutóbbi esetet is, ami ellen sajnos mi polgárőrök sem tudunk mit tenni.

A felelőtlen elkövetők mindannyiunk ünnepét, és lakóhelyünk, lakóhelyük Baglyasalja jó hírnevét rontották meg.

Serfőző Imre

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük