71. Bányásznap

Bányásznap

Hagyományainkat tisztelve az idén is megrendezésre került a 71. Bányásznap 2021. szeptember 4-én.

A temetőben a hősi halottak sírjánál Felföldi István mondta el megemlékező szavait. Dobor István a BDSZ Nyugdíjas Bányász Szakszervezet elnöke emlékezett a kemény munkát végző bányászokra a Targos emlékműnél.

A Bányász Emlékhelynél Dr. Bablena Ferenc István a Nógrád megyei közgyűlés alelnöke mondott beszédet, melyben a bányászokra és a verejtékes munkájukra emlékezett. Emlékhelyünket ebben az évben is megáldotta Zahar Béla esperes plébános.

Ünnepségünk a Diákotthon kertjében folytatódott ahol Dr. Dániel Zoltán Salgótarján Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte vendégeinket.

Baglyasalja Barátainak Köre bányászfokossal, emlékplakettel köszönte meg támogatóinak azt a segítséget mellyel mindig hozzájárulnak egyesületünk programjainak megvalósításához. A program ezután Hagyományőrző asszonykórusok fellépésével folytatódott, akik bányászdalokkal szórakoztatták a közönséget. A jelenlévők eközben elfogyaszthattak egy szerény ebédet.

A Baráti Kör ezúton is köszönetet mond minden támogatójának és azoknak, akik munkájukkal segítették rendezvényünk létrejöttét.

 

 H. H. A.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”289″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavetítés]” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük