Bányásznap

Bányásznap

Baglyasalján 2019. szeptember 06-án került sor a már hagyománnyá vált Bányásznapi megemlékezésre.

Az ünnepség a temetőben kezdődött ahol Felföldi István mondott beszédet. A jelenlévők virágokat helyeztek el a sírhelyen és gyertyát gyújtottak a hős bányászok emlékére. A megemlékezés a Targos emlékműnél folytatódott, itt Varga Tibor a BDSZ Dorogházi Alapszervezetének elnöke emlékezett a bányászok nehéz életére, küzdelmeire és Targos Istvánra. Ezt követően a Bányász Emlékműnél folytatódott a megemlékezés. Dr Dániel Zoltán mondott köszöntőt és, megemlékezett a bányászokról, akik erős fizikai munkát végeztek a föld mélyében.

Baglyasalja Barátainak Köre, Zahar Béla püspöki tanácsos, esperes plébános által felajánlott bányászharanggal bővíthette az Emlékhely gyűjteményét. Természetesen a harangot a plébános úr szentelte fel. Nagy örömünkre a Salgótarjáni Bányász-Kohász Dalkör és a Rozmaring asszonykórus bányász dalok előadásával emelte az ünnep meghittségét. Két szívhez szóló bányász verset hallhattunk Dr Veszelei Gizella és Mocsári Zoltán előadásában. Megtiszteltetés számunkra, hogy sokan fogadták el meghívásunkat és eljöttek a megemlékezésre, majd az ünnepség utáni fogadáson a Dalkör varázsolt fergeteges hangulatot, a jelenlévők is csatlakoztak az énekléshez.

H.H.A

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”284″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavetítés]” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük