Radics Noémi Kiállítása

A fiatal alkotó kiállítása a Gondviselés Háza Baglyaskő Időskorúak Otthona kiállítócsarnokában 2018. december 12-én nyílt meg Baglyasalja Barátainak Köre közreműködésével.

Salgótarjánban született és jelenleg a festői szépségű Cereden él. A Kanizsai Dorottya Egészségügyi Szakközépiskolában érettségizett, ahol felnőtt szakápoló képesítést szerzett 1996-ban. Később műtősasszisztensi vizsgát tett, majd 2010-ben a Wesley János Lelkészképző Főiskolán pedagógia alapszakos bölcsészdiplomát vehetett át.

Kézügyességét édesanyjától örökölte és felmenői között található Radics Szilveszter tájképfestő. Pályája inspirálásában nagy szerepet játszott édesapja, aki mindig ösztönözte arra, hogy élményeit, gondolatait jelenítse meg.

Az alkotó fotorealista irányzatot képvisel a fotózás széles palettáján. Mit is jelent ez? Olyan festési irányzat, mely a fényképezésen alapszik, és amit a részletek aprólékos kidolgozása jellemez. A fényképezőgépek lencséje az emberi szemnél jobban hangsúlyozza a látvány  a fotórealizmusnak az igazabbnál is igazabb, a valódinál is valódibb ábrázolási módja ironikusan azt mutatja meg, hogy nem elégséges a világ, az igazság, a valóság megismeréséhez az optikai tapasztalat, sőt optikai tapasztalataink félrevezetők is lehetnek.

Noémi műveiben azonban nem csak egy-egy pillanatot ragad meg, hanem az ahhoz vezető utat realisztikus módon, rendkívül színpompásan. Témáiban gyakran jelenik meg a természet és más népek kultúrájából is igyekszik ihletet meríteni.  Hitvallása szerint: Jó érzés számára az, hogy képeivel valamit adhat a külvilágnak önmagából is.

2007-ben alkotási vágyból fogott ecsetet, mikor részt vett a Ceredi alkotótáborban, és attól fogva folyamatosan, részt vesz a művésztelep nyári programjain. Mentora és mesterem Cene gál István az alkotótábor vezetője. Számtalan csoportos és önálló kiállításon vett részt.

A kiállítást Szabó Edit költő nyitotta meg, és Farkas Diana zenetanár és tanítványai tették hangulatossá.

A „Pillanatok” c. kiállítás csak egy megálló az alkotó pályájában, amit reményeink szerint még továbbiak fognak követni. Kívánunk neki a továbbiakban sok örömet, szépséget és sikert a Baglyasalja Barátainak Köre nevében:

                                  

                                                                                             Décsey Ferencné

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”276″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavetítés]” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük