Szilágyi Leonóa Kiállítása

„Ahogy én látom a világot”

Szilágyi Leonóra fotóművész kiállítása

„ Sok izgalmasat, szépet, jót láttam, és rájöttem, hogy az élményeket meg kell örökítenem, tovább kell adnom másoknak, akik nem láthatják, amit én, de gyönyörködhetnek, ahogy én.”

A „Magyar Fotográfia Napja” rendezvénysorozathoz kapcsolódva tekinthettük meg Szilágyi  Leonóra első kiállító fotóit,  a Gondviselők Háza – Baglyaskő  Időskorúak Otthonának kiállító  galériájában  2018. augusztus 30-án. A megnyitón több civilszervezet, Salgótarján önkormányzatának képviselői, az otthon lakói, művészek, barátok és érdeklődők szép számmal vettek részt. A rendezvény moderátora Szilasi András és Losonczy Ildikó voltak.

Holecz Istvánné igazgatóasszony köszöntője után Homoga József fotóművész méltatta Leonóra képeiben rejlő harmóniát, csodás színvilágát és kifejtette, hogy szívesen látnák őt a Salgótarjáni Fotó Klub tagjai közt.

Leonóra képeiről Antalovszky Róber, egy külföldön élő kedves barátja a következőket mondta el:

Leonóra képei egy olyan formában mutatják meg a körülöttünk lévő világot, ami bár létezik – mégis egyre inkább elrejtőzik előlünk. A napi gondok, a kötelességek és a folyamatos információ folyamat – a telefon, a média közvetlen környezetünk szépségét, az egymást követő pillanatok egyedi ragyogását.  A kompozíciókban tetten érhető a fotográfus azon szándéka, hogy megragadjuk békés pillanatait

a folyton változó világnak – és segítve legyünk a belső egyensúly megtalálásában vagy megőrzésében. Elmerülve a tájba csak saját magunkra kell koncentrálnunk – a varázslat a képből jön.

Ezen hangulatot megragadva hallhattuk Farkas Diana zongoraművész előadásában Shopén két művét és egy koreai zeneszerző darabját.

A Baglyasalja Barátainak Köre nevében Kovács Lászlóné elnök méltatta a kiállítást és zárásként kötetlen beszélgetésre hívta meg a kedves vendégeket.

Köszönjük Leonórának, hogy megtisztelte képeivel a galériát és sok sikert kívánunk neki a továbbiakban, örülünk, hogy elindíthattuk e nehéz, de szép úton, ami biztos, hogy sok örömet hoz számára.

 

                                                                                                              Décsey Ferencné

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”268″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavetítés]” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük