Városi Civil Fórum

A Váci Gyula Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak és tanárainak műsora alapozta meg az ünnepi hangulatot. Dóra Ottó, városunk polgármestere az Önkormányzat és a civil szervezetek kapcsolatát szabályozó Civil Koncepció legfontosabb változásairól, és a támogatások odaítélésének új rendjéről tájékoztatta a jelenlévőket. Hangsúlyozta, hogy a civilek, a városvezetés stratégiai partnereiként, áldozatkész, önkéntes munkával, sokat tesznek, és tehetnek a város működtetéséért, fejlesztéséért, vonzerejének gazdagításáért. Ezért fontos, hogy az önkormányzati támogatásokat azok a szervezetek kapják, amelyek partnerséget vállalnak ebben a munkában. A városvezető kérte – egy konzultáció sorozat keretei között – a civilek tanácsait, javaslatait is, Salgótarján fejlesztését szolgáló középtávú terv elkészítéséhez.
Majd elismerések átadására került sor. Kiemelkedő önkéntes munkája jutalmaként oklevelet kapott: a Balassi Bálint Asztaltársaság, a Belszervi Betegek Salgótarjáni Egyesülete, a Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület, a Palóctáj Méhész és Környezetvédő Egyesület, a Rónafaluért Baráti Társaság, Czene Gyuláné. Harasztos Gézáné, Krejcsi Mária, Vadasi Zsuzsanna. Tárgyjutalmat vett át dr. Kecskeméti Sándor. A Salgótarjáni Civil Kerekasztal által alapított „Civilek Salgótarjánért-díjat” a Nyitott Könyv Olvasókör Egyesület nevében Pádár Lászlóné elnök vette át. A díj oklevél és egy egyedi műalkotás, amelyet a Tarjáni Képek szerkesztőjének Salgótarján távlati képét ábrázoló fotója alapján, Birkás Babett képzőművész készített.
A Fórum megvitatta, majd elfogadta a salgótarjáni civil szervezetek együttműködését szabályozó Civil Kódexet, s megválasztotta azt a jelölőbizottságot, dr. Huszárné Kraft Valériát, Jeszenszky Erzsébetet és Szarvas Józsefnét, akik április 28-án javaslatot tesznek a Salgótarjáni Civil Kerekasztal elnökére és tagjaira.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük