Salgótarján Civil Társadalmáért-díj átadó ünnepsége

A Civil Hónapot lezáró ünnepi programra gyűltek össze a salgótarjáni civil szervezetek képviselői a STÉCÉ Kávéházban péntek délután. A Salgótarjáni Szimfonikus Zenekar Kamarazenekara Vivaldi zenéjével, Medve Jánosné vetített képekkel idézte az őszt.

Székyné dr. Sztrémi Melinda polgármester asszony köszöntőjében méltatta civilek sokszínű, önszerveződő és sokaknak élményt, segítséget nyújtó tevékenységét. Szavai szerint „tanítani kellene” ahogyan az egyes civil közösségek szervezik közösségépítő, kulturális, ismeretterjesztő, szórakoztató, stb. programjaikat. Az önkormányzat, a város vezetői igénylik, támogatják, elismerik a civil tevékenységet. Ennek egyik megnyilvánulása, hogy megalapították és minden évben átadják a Salgótarján Civil Társadalmáért-díjat egy kiemelkedő munkát végző civil közösségnek.

Az idén a díjat, a Zagyvaforrás Egyesület vehette át a város vezetőjétől. Salgótarján Emlékéremmel ismerték el Dudás Pálné, Molnár Ferencné és Tolnai Sándor önkéntes munkáját.

A Nógrád Táncegyüttes ifjú táncosai, Krista Zsolt és Tarnóczi Jakab a Zenthe Ferenc Színház tagjai és Póczos Mátyás tekerőlant muzsikával köszöntötte a díjazottakat, és szerzett élményt a közönségnek. P. Kerner Edit előadóművész, háziasszonyként igazi családi ünnep hangulatát varázsolta a terembe.

 

További képek:

[nggallery id=152]

 

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük